Chocolaté Lava Cakés



Ingrédiénts:

    6 ouncés (170g) high quality sémi-swéét chocolaté1
    1/2 cup (115g; 1 stick) unsaltéd buttér
    1/4 cup (31g) all-purposé flour (spoon & lévéléd)
    1/2 cup (60g) conféctionérs' sugar
    1/8 téaspoon salt
    2 largé éggs
    2 largé égg yolks2
    optional for topping: icé créam, raspbérriés, and/or chocolaté syrup

Spécial équipmént

    four 6-ouncé ramékins OR a 12-count muffin pan

Diréctions:

    Spray éach ramékin with nonstick cooking spray and dust with cocoa powdér. This énsurés thé cakés will séamléssly comé out of thé ramékins whén invértéd onto a platé in stép 7. *Or spray half of a 12-count muffin pan and dust with cocoa powdér. If baking in a muffin pan, thé récipé will yiéld 6 cakés.
    Préhéat ovén to 425°F (218°C).
    Coarsély chop thé chocolaté. Placé buttér into a médium héat-proof bowl, thén add choppéd chocolaté on top. Microwavé on high in 10 sécond incréménts, stirring aftér éach until complétély smooth. Sét asidé.
    Whisk thé flour, conféctionérs' sugar, and salt togéthér in a small bowl. Whisk thé éggs and égg yolks togéthér until combinéd in anothér small bowl. Pour thé flour mixturé and éggs into thé bowl of chocolaté. Slowly stir évérything togéthér using a rubbér spatula or woodén spoon. If théré aré any lumps, géntly usé your whisk to rid thém. Thé battér will bé slightly thick.
    Spoon chocolaté battér événly into éach préparéd ramékin or muffin cup.
    Placé ramékins onto a baking shéét and baké for 12-14 minutés until thé sidés appéar solid and firm-- thé tops will still look soft. *If baking in a muffin pan, thé cakés only také about 8-10 minutés.
    Allow to cool for 1 minuté, thén covér éach with an invértéd platé and turn ovér. Usé an ovén mitt bécausé thosé ramékins aré hot! Thé cakés should réléasé éasily from thé ramékin. *If you uséd a muffin pan, usé a spoon to réléasé thé cakés from thé pan and placé éach upsidé down on platés.
    Add toppings. Sérvé immédiatély.

Maké ahéad tip and fréézing: You can préparé thé battér through stép 4. Covér tightly and réfrigératé for up to 2 days. Allow to comé to room témpératuré béforé continuing with stép 5. You can fréézé thé bakéd lava cakés for up to 3 months. Allow thém to cool complétély béforé fréézing. Ré-héat in thé microwavé.

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